Program


Árva Bethlen Kata
4

Árva Bethlen Kata

Kocsis István: Árva Bethlen Kata
(történelmi játék)

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 11. szombat, 15:00

Kocsis István drámája a töretlen hitű és erkölcsű, tragikus életutat bejárt asszony története. A XVII. századi Erdély és Magyarország egy emberben letisztuló tükörképe. A reformáció híres és hírhedett nagyasszonyát Isten vallatja saját sorsának alakulásáról. Bethlen Kata élete megpróbáltatások sorozata, ahogy abban a korban a legtöbb hitéhez hű asszonyé az volt. Választania kellett hitbéli meggyőződése és családja, családi élete, sőt, gyermekei között.

Árva Bethlen Kata élete a példa arra, hogy az emberi értékek vállalása nem csak hogy lehetséges egy életen át, hanem olyan megtisztulást is ad, amely életet adhat mindenféle emberi tevékenységnek. A kitűnő író, Kocsis István olyan szerepet írt, amelyet több nagyszerű színésznőnk választott jutalomjátékául. Ez alkalommal Kökényessy Ági formálja meg Bethlen Katát és a színpadon különös egy férfi, akit Szarvas Attila alakít. Hogy ki ez a rejtélyes idegen, maradjon az előadás meglepetése..

Ajánlatunk


Töredékek szólalnak meg Szabó Magda csodálatos életművéből Piros Ildikó Kossuth– és Jászai Mari–díjas, Érdemes művész előadásában és szerkesztésében.

Az Özvegy Karnyóné Az előadás során erre is fény derül!

Ajánló


“Az életet a haláltól elválasztó határ homályos és bizonytalan. Ki a megmondhatója, hol végződik egyik, és hol kezdődik a másik?”…

Idén 150 éves szeretett fővárosunk, Budapest, melynek nemcsak sajátos pesti viccei, hanem dalai és kupléi is emblematikusak. A kor legnépszerűbb…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!