Program


Az áldozat (Szt. Margit legendája)
5

Az áldozat (Szt. Margit legendája)

Kocsis István: AZ ÁLDOZAT (Szent Margit legendája) dráma két részben
az Új Színház előadása
Rendező: Nagy Viktor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 19:00

A tatárok elől menekülő IV. Béla születendő lányát Istennek ajánlja. Margit a domonkos rendi apácák közé kerül, ahol kiemelkedik társai közül odaadásával és szolgálatkészségével. Margit tudatosan vállalja az áldozat szerepét, hogy megmentse országát. Nélküle IV. Béla sem érdemelhette volna ki a „második honalapító” történelmi rangot. A középkorban játszódó dráma ereje, mély vallásossága, modern szellemisége erősíti hitünket és kiszakít a mindennapok fásultságából. Meseszép gondolatok, letisztult magyar nyelven. „Az áldozat” a II. Keresztény Színházi Fesztivál díszelőadásaként kerül bemutatásra.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alapprogram

 

Ajánlatunk


Felhőtlen családi szórakozásra hívjuk és várjuk lelkes közönségünk apraját és nagyját. És akkor se csodálkozzunk, ha ismerősnek találjuk a mesét és a zenét, hiszen gyermekkorunk egyik kedvenc tévéjátékélményét elevenítjük most fel.

“Az életet a haláltól elválasztó határ homályos és bizonytalan. Ki a megmondhatója, hol végződik egyik, és hol kezdődik a másik?” /Edgar Allan Poe/

Ajánló


A nagyszerű mű egy család életén keresztül mutatja be a szülőföldtől való elszakadás drámáját. A visszavágyódást gyökereinkhez, amely évtizedek alatt…

Töredékek szólalnak meg Szabó Magda csodálatos életművéből Piros Ildikó Kossuth– és Jászai Mari–díjas, Érdemes művész előadásában és szerkesztésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!